Wat doet een topper op een boxspring?


Topper Boxspring

Een topper is een extra laag die bovenop een boxspringmatras wordt geplaatst om het comfort en de ondersteuning te verbeteren.

Een topper boxspring vind je vaak in hotels.

Hierbij is vaak de topper het ‘echte’ matras.

Bij onze topper willen we ook gewoon een ‘goed’ matras eronder hebben.

Het wordt ook wel een topmatras genoemd.

Maar wat doet zo’n topper nu precies en waarom zou je er een moeten overwegen?

In dit artikel zullen we deze vragen uitgebreid beantwoorden.

Voordelen van een topper op een boxspring

Een topper op een boxspring biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Verbeterd comfort: Door een topper toe te voegen, creëer je een extra zachte laag bovenop de al zachte boxspringmatras, waardoor je lichaam beter ondersteund wordt en je een betere nachtrust krijgt.
  2. Verlengt de levensduur van de matras: Een topper beschermt de matras tegen slijtage, vlekken en vuil, waardoor de levensduur van de matras wordt verlengd. Dit kan op de lange termijn kosten besparen, omdat je minder snel een nieuwe matras hoeft te kopen.
  3. Eenvoudig schoon te maken: Een topper kan eenvoudig worden verwijderd en gewassen, waardoor het gemakkelijk is om het bed schoon en fris te houden.

Onze top 5

ToppersVoor wie? Waarom?Prijs 90x200Prijs 180x200KortingscodeOnze Review
1. Hypnia BamboeIedereen!
Traagschuim
170,00305,00MATRAS6REVIEW
2. Hypnia PremiumVerkoeling235,00379,00MATRAS6REVIEW
3. Morningstar AeroZachtheid223,00344,00MATRASKOPEN10REVIEW
4. Emma DiamondDikte229,50399,50REVIEW
5. Hypnia EssentialGoedkoopste109,00
175,00MATRAS6REVIEW

De 10 beste toppers van 2023 getest!

Soorten toppers op een boxspring

Er zijn verschillende soorten toppers die je op een boxspring kunt plaatsen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten:

  1. Koudschuim topper: Een koudschuim topper is een populaire keuze vanwege zijn veerkracht en ondersteuning. Het biedt een goede drukverdeling en voelt koeler aan dan andere materialen, waardoor het geschikt is voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.
  2. Traagschuim topper: Een traagschuim topper vormt zich naar het lichaam en biedt extra ondersteuning. Het is ook drukverlagend, waardoor het geschikt is voor mensen met pijnlijke spieren en gewrichten.
  3. Latex topper: Een latex topper biedt een goede ondersteuning en is zeer duurzaam. Het voelt zacht aan en is geschikt voor mensen met allergieën, omdat het van nature hypoallergeen is.
  4. Donzen topper: Een donzen topper voelt zacht en comfortabel aan en biedt goede isolatie, waardoor het geschikt is voor koude nachten. Het is echter minder geschikt voor mensen die allergisch zijn voor veren.

Conclusie

Een topper op een boxspring biedt veel voordelen, zoals extra comfort, bescherming van de matras en gemakkelijk schoon te maken. Er zijn verschillende soorten toppers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Het kiezen van de juiste topper is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

De topper boxspring: een extra laag op een boxspring (de box, matras en dan de topper)

Vorig Artikel