De beste topper 160×220 (2023)


Topper 160x220

Als je op zoek bent naar extra comfort voor je matras, dan kan een matrastopper een goede oplossing zijn. Een topper is een dunne laag schuim, latex of traagschuim die bovenop je bestaande matras wordt gelegd om extra ondersteuning, ventilatie en comfort toe te voegen.

Als je een bed hebt van 160×220, dan zijn er verschillende matrastoppers beschikbaar in deze maat. In dit artikel zullen we je meer vertellen over matrastoppers van 160×220 en enkele veelgestelde vragen beantwoorden over dit onderwerp.

Onze top 5

ToppersVoor wie? Waarom?Prijs 90x200Prijs 180x200KortingscodeOnze Review
1. Hypnia BamboeIedereen!
Traagschuim
170,00305,00MATRAS6REVIEW
2. Hypnia PremiumVerkoeling235,00379,00MATRAS6REVIEW
3. Morningstar AeroZachtheid223,00344,00MATRASKOPEN10REVIEW
4. Emma DiamondDikte229,50399,50REVIEW
5. Hypnia EssentialGoedkoopste109,00
175,00MATRAS6REVIEW

De 10 beste toppers van 2023 getest!

Algemeen over toppers 160×220

Een topper van 160×220 is geschikt voor een tweepersoonsbed met deze afmetingen. De toppers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, hardheden en prijsklassen, zodat je een topper kunt kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Waarom een topper?

Een topper kan een goede oplossing zijn als je bijvoorbeeld last hebt van rugpijn, nekpijn of schouderpijn tijdens het slapen, of als je het snel warm hebt ‘s nachts.

Een van de belangrijkste voordelen van een topper is de verbeterde ventilatie. Veel toppers zijn voorzien van materialen die zorgen voor een betere luchtcirculatie en vochtregulatie. Hierdoor blijf je ‘s nachts koel en comfortabel, zelfs als je het snel warm hebt.

Een ander belangrijk voordeel van een topper is de drukverdeling. Veel toppers zijn ontworpen om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen over het oppervlak, waardoor je spieren en gewrichten worden ontlast en je zonder pijn kunt slapen.

Toppers van Swiss Sense

Als je op zoek bent naar een matrastopper om extra comfort toe te voegen aan je bestaande matras, dan heeft Swiss Sense een breed scala aan toppers om uit te kiezen.

Swiss Sense staat bekend om hun hoogwaardige matrassen en beddengoedproducten, en hun matrastoppers zijn daarop geen uitzondering.

We zullen hieronder de algemene kenmerken van Swiss Sense matrastoppers 160×220 bespreken en daarna alle verschillende toppers opsommen die beschikbaar zijn.

Swiss Sense Matrastoppers – Algemene kenmerken

Swiss Sense biedt een breed scala aan matrastoppers die zijn ontworpen om extra comfort en ondersteuning toe te voegen aan je bestaande matras. Matrastoppers zijn er in verschillende maten, materialen, hardheden en prijsklassen, zodat je de perfecte topper kunt vinden die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Een van de belangrijkste voordelen van Swiss Sense matrastoppers is de verbeterde ventilatie. Veel toppers zijn voorzien van materialen zoals latex, traagschuim of gel-infused schuim, die zorgen voor een betere luchtcirculatie en vochtregulatie. Hierdoor blijf je ‘s nachts koel en comfortabel, zelfs als je het snel warm hebt.

Een ander belangrijk kenmerk van Swiss Sense matrastoppers is de drukverdeling. Veel toppers zijn ontworpen om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen over het oppervlak, waardoor je spieren en gewrichten worden ontlast en je zonder pijn kunt slapen. Dit kan vooral belangrijk zijn als je last hebt van rug-, nek- of schouderpijn, of als je gevoelig bent voor drukpunten.

Ten slotte bieden Swiss Sense matrastoppers ook het voordeel van eenvoudige installatie en reiniging. De meeste toppers zijn voorzien van elastische banden die je gemakkelijk kunt bevestigen aan je bestaande matras, en veel toppers zijn ook wasbaar in de machine, wat het onderhoud gemakkelijker maakt.

Swiss Sense Matrastoppers – Verschillende modellen

Swiss Sense biedt een breed scala aan matrastoppers, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare modellen van 160×200 centimeter:

 • Comfortschuim Topper
 • Traagschuim Topper
 • Talalay Latex Topper
 • Gel-Infused Traagschuim Topper
 • Air-Based 3D Topper
 • Split-Topper
 • Natural Latex Topper
 • Pocketvering Topper
 • Koudschuim Topper

Genoeg keuze aan toppers 160×220

Ieder van deze toppers heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen.

 • Zo is de Comfortschuim Topper bijvoorbeeld zeer betaalbaar en biedt deze een uitstekende ondersteuning en ventilatie.
 • De Traagschuim Topper past zich aan aan de contouren van je lichaam en biedt een uitstekende drukverdeling.
 • De Talalay Latex Topper is zeer duurzaam en biedt een uitstekende ventilatie en veerkracht.
 • De Gel-Infused Traagschuim Topper biedt een koeler slaapoppervlak en past zich ook aan aan de contouren van je lichaam.
 • De Air-Based 3D Topper is voorzien van innovatieve 3D-technologie die zorgt voor een perfecte luchtcirculatie en vochtregulatie.
 • De Split-Topper is ideaal als je een verstelbaar bed hebt, omdat deze topper in het midden gesplitst is en afzonderlijk van elkaar omhoog kan worden geklapt.
 • De Natural Latex Topper is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en biedt uitstekende ondersteuning en ventilatie.
 • De Pocketvering Topper is voorzien van individuele pocketveren die zorgen voor een optimale ondersteuning en veerkracht.
 • De Koudschuim Topper biedt een stevige ondersteuning en is ideaal als je graag op een harder slaapoppervlak slaapt.

Of je nu op zoek bent naar een zachte of stevige topper, een topper die past bij jouw specifieke lichaamsvorm of slaapvoorkeuren, of gewoon een topper die past bij jouw budget, Swiss Sense heeft een topper die aan jouw wensen voldoet.

Het is belangrijk om de verschillende modellen zorgvuldig te vergelijken voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat je de beste topper vindt voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

FAQ over toppers 160×220

 1. Wat zijn de voordelen van een topper van 160×220? Een topper van 160×220 kan extra ondersteuning, ventilatie en comfort toevoegen aan je bestaande matras. Hierdoor kun je beter slapen en heb je minder last van rug-, nek- of schouderpijn.
 2. Welke materialen zijn er beschikbaar voor toppers van 160×220? Er zijn verschillende materialen beschikbaar, waaronder schuim, latex en traagschuim. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.
 3. Welke hardheid moet ik kiezen voor mijn topper van 160×220? De hardheid die je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt een zachte topper aanbevolen als je graag op een zacht bed slaapt, terwijl een stevige topper beter geschikt is als je de voorkeur geeft aan een harder slaapoppervlak.
 4. Hoe maak ik mijn topper van 160×220 schoon? Veel toppers zijn wasbaar in de machine of kunnen gereinigd worden met een vochtige doek. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke reinigingsinstructies.
 5. Hoe kan ik mijn topper van 160×220 het beste bewaren als ik hem niet gebruik? Je kunt je topper het beste opbergen op een droge en goed geventileerde plaats. Het is ook aan te raden om de topper in een speciale opbergtas te bewaren om hem te beschermen tegen stof en vuil.
 6. Kan ik mijn topper van 160×220 gebruiken op een verstelbaar bed? Ja, veel toppers zijn geschikt voor gebruik op verstelbare bedden. Het is echter wel belangrijk om er zeker van te zijn dat de topper geschikt is voor jouw specifieke bed en dat hij niet verschuift wanneer je het bed verstelt.
 7. Moet ik een speciale hoeslaken kopen voor mijn topper van 160×220? Het is aan te raden om een hoeslaken te gebruiken dat geschikt is voor een topper, omdat deze hoeslakens vaak wat dunner zijn en beter aansluiten op de topper. Hierdoor blijft de topper beter op zijn plaats liggen en wordt voorkomen dat hij gaat schuiven.
 8. Hoe lang gaat een topper van 160×220 gemiddeld mee? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, het materiaal en de kwaliteit van de topper. Over het algemeen gaat een goede topper gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar mee.
 9. Kan ik een topper van 160×220 gebruiken om een oude matras nieuw leven in te blazen? Ja, een topper kan een goede oplossing zijn als je oude matras nog in goede staat verkeert maar niet meer voldoende comfort biedt. Door een topper toe te voegen kun je extra comfort en ondersteuning toevoegen aan je matras.
 10. Wat zijn de kosten van een topper van 160×220? De kosten van een topper van 160×220 zijn afhankelijk van het materiaal, de hardheid en de kwaliteit van de topper. Over het algemeen zijn toppers beschikbaar in verschillende prijsklassen, variërend van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

Vorig Artikel