Hoe blijft een topper liggen?


antislip topper

Een topper is een dun matras dat bovenop je gewone matras wordt geplaatst. Het is ontworpen om extra comfort en ondersteuning te bieden, waardoor je beter kunt slapen.

Een veelvoorkomende vraag die mensen hebben over toppermatrassen is hoe ze op hun plaats blijven en niet verschuiven tijdens de nacht. Hieronder vind je enkele tips om ervoor te zorgen dat je topper op zijn plaats blijft.

Onze top 5

ToppersVoor wie? Waarom?Prijs 90x200Prijs 180x200KortingscodeOnze Review
1. Hypnia BamboeIedereen!
Traagschuim
170,00305,00MATRAS6REVIEW
2. Hypnia PremiumVerkoeling235,00379,00MATRAS6REVIEW
3. Morningstar AeroZachtheid223,00344,00MATRASKOPEN10REVIEW
4. Emma DiamondDikte229,50399,50REVIEW
5. Hypnia EssentialGoedkoopste109,00
175,00MATRAS6REVIEW

De 10 beste toppers van 2023 getest!

Kort antwoord

  • Zorg voor een goed passende hoeslaken.
  • Plaats anti-slip materiaal tussen de topper en de matras.
  • Kies voor een topper met bevestigingsbanden.
  • Maak gebruik van een matraswig om de kloof tussen twee matrassen op te vullen.

Tip 1

Zorg voor een goed passende hoeslaken Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je topper op zijn plaats blijft, is door een goed passend hoeslaken te gebruiken. Een hoeslaken dat te los zit, zal niet alleen ongemakkelijk aanvoelen, maar kan er ook voor zorgen dat de topper gaat verschuiven. Een hoeslaken dat perfect past, zal de topper stevig op zijn plaats houden. Meet daarom goed de afmetingen van je topper op en kies een hoeslaken dat hierbij past.

Tip 2

Plaats anti-slip materiaal tussen de topper en de matras Een andere manier om te voorkomen dat je topper gaat verschuiven, is door anti-slip materiaal tussen de topper en de matras te plaatsen. Dit materiaal creรซert wrijving tussen de topper en de matras, waardoor de topper op zijn plaats blijft. Er zijn verschillende soorten anti-slip materiaal beschikbaar, zoals anti-slip matten en anti-slip pads. Kies het type dat het beste bij je past en plaats het tussen de topper en de matras.

Tip 3

Kies voor een topper met bevestigingsbanden Sommige toppermatrassen zijn uitgerust met bevestigingsbanden. Deze banden kunnen aan de hoeken van de matras worden vastgemaakt, waardoor de topper op zijn plaats blijft. Als je een topper met bevestigingsbanden kiest, hoef je je geen zorgen te maken over verschuivingen tijdens de nacht.

Tip 4

Maak gebruik van een matraswig om de kloof tussen twee matrassen op te vullen Als je twee aparte matrassen hebt, kan er een kloof ontstaan tussen beide matrassen. Als je hier een topper op plaatst, kan deze in de kloof zakken en gaan verschuiven. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van een matraswig. Dit is een wigvormig kussen dat tussen de twee matrassen wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat er een vlak oppervlak waarop je topper kan liggen, zonder dat deze in de kloof kan zakken.

Conclusie

Een topper kan je nachtrust verbeteren, maar het is belangrijk dat deze op zijn plaats blijft liggen. Door te zorgen voor een goed passende hoeslaken, het gebruik van anti-slip materiaal, het kiezen voor een topper met bevestigingsbanden of het gebruik maken van een matraswig kun je ervoor zorgen dat je topper niet verschuift tijdens de nacht. Zo kun je optimaal genieten van het comfort en de ondersteuning die de topper biedt. Vergeet niet om regelmatig je topper schoon te maken en te luchten, zodat deze in goede conditie blijft en je er nog lang plezier van kunt hebben.

Vorig Artikel