Hoe kies je de juiste hardheid voor je matrastopper?


hardheid topper

Als het aankomt op het kopen van een matrastopper, is het belangrijk om te weten welke hardheid het beste bij jou past. De hardheid van een matrastopper bepaalt hoeveel ondersteuning deze biedt en hoe comfortabel deze zal zijn tijdens het slapen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je de juiste hardheid voor jouw matrastopper kunt kiezen, en waar je op moet letten bij het maken van deze keuze.

Wat is een matrastopper?

Voordat we ingaan op de hardheid van een matrastopper, is het belangrijk om te weten wat het precies is. Een matrastopper is een dunne laag die bovenop je matras wordt geplaatst. Het doel van een matrastopper is om het comfort van je matras te verbeteren, door extra ondersteuning te bieden en drukpunten te verminderen. Matrastoppers zijn er in verschillende materialen, zoals traagschuim, latex, koudschuim en veren.

Waarom is de hardheid van een matrastopper belangrijk?

De hardheid van een matrastopper is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel ondersteuning deze biedt. Een te zachte matrastopper zal niet genoeg ondersteuning bieden, waardoor je lichaam niet goed wordt uitgelijnd en je rugpijn kunt krijgen. Een te harde matrastopper zal juist te veel drukpunten creรซren, waardoor je ook pijn en ongemak kunt ervaren.

Hoe kies je de juiste hardheid voor jouw matrastopper?

 1. Bepaal jouw slaaphouding

De juiste hardheid van je matrastopper hangt af van je slaaphouding. Als je op je zij slaapt, heb je een zachtere matrastopper nodig om je heupen en schouders goed te ondersteunen. Als je op je rug slaapt, heb je een hardere matrastopper nodig om je ruggengraat goed uitgelijnd te houden.

 1. Houd rekening met je gewicht

Je gewicht is ook van invloed op de hardheid van je matrastopper. Als je een lager gewicht hebt, kun je beter kiezen voor een zachtere matrastopper, omdat deze beter zal aansluiten op je lichaam. Als je een hoger gewicht hebt, heb je een hardere matrastopper nodig om voldoende ondersteuning te bieden.

 1. Probeer het uit

Het is altijd aan te raden om een matrastopper uit te proberen voordat je deze koopt. Hierdoor kun je bepalen welke hardheid het beste bij jou past. Veel winkels bieden de mogelijkheid om een matrastopper uit te proberen voordat je deze koopt.

 1. Lees reviews

Het lezen van reviews van andere klanten kan ook helpen bij het bepalen van de juiste hardheid van je matrastopper. Hierdoor kun je ervaringen van andere mensen lezen en bepalen of de matrastopper geschikt is voor jouw slaaphouding en gewicht.

Welke hardheid moet je kiezen?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste hardheid voor jouw matrastopper, is het tijd om te bepalen welke hardheid het beste bij jou past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende hardheden en welke slaaphoudingen hier het beste bij passen:

 • Zacht: deze hardheid is geschikt voor mensen die op hun zij slapen en een laag tot gemiddeld gewicht hebben.
 • Medium: deze hardheid is geschikt voor mensen die op hun rug slapen en een laag tot gemiddeld gewicht hebben, of mensen die op hun zij slapen en een hoger gewicht hebben.
 • Hard: deze hardheid is geschikt voor mensen die op hun rug slapen en een hoger gewicht hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen niet voor iedereen gelden. Iedereen is anders en heeft andere behoeften als het aankomt op slaapcomfort. Het is daarom altijd aan te raden om een matrastopper uit te proberen voordat je deze koopt.

Tips voor het onderhouden van je matrastopper

Nu je de juiste hardheid voor jouw matrastopper hebt gekozen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Hieronder vind je een aantal tips voor het onderhouden van je matrastopper:

 • Was de matrastopper regelmatig volgens de instructies op het label.
 • Gebruik een matrashoes om de levensduur van je matrastopper te verlengen.
 • Draai de matrastopper regelmatig om zodat deze gelijkmatig slijt.
 • Laat de matrastopper regelmatig luchten door deze een paar uur uit het bed te halen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste hardheid voor jouw matrastopper is essentieel voor een goede nachtrust. Door rekening te houden met je slaaphouding en gewicht, en het uitproberen van verschillende hardheden, kun je bepalen welke hardheid het beste bij jou past. Vergeet niet om je matrastopper goed te onderhouden voor een optimale levensduur.

Veelgestelde vragen

 1. Wat is het verschil tussen een matrastopper en een matras? Een matrastopper is een dunne laag die bovenop je matras wordt geplaatst, terwijl een matras de basis vormt van je bed.
 2. Kan ik een matrastopper wassen? Ja, de meeste matrastoppers kunnen worden gewassen volgens de instructies op het label.
 3. Is een zachte matrastopper beter dan een harde matrastopper? Niet per se. De juiste hardheid hangt af van je slaaphouding en gewicht.
 4. Hoe vaak moet ik mijn matrastopper omdraaien? Het is aan te raden om je matrastopper eens in de paar maanden om te draaien.
 5. Kan ik een matrastopper gebruiken op elk type matras? Ja, een matrastopper kan worden gebruikt op elk type matras.

Vorig Artikel