Waarom heeft een boxspring een topper?


Boxspring Topper

Bij een boxspring hoort een topper.

Maar waarom is de boxspring topper echt nodig? Wij geven antwoord op deze vraag.

De topper van een boxspring

Een boxspring in een hotel heeft altijd een topper. 

Eigenlijk is de topper vaak het echte matras.

Maar koop je een boxspring in de winkel, dan heeft deze vaak al een goed matras.

En daar bovenop ligt dan een topper.

Is dit nodig?

  • Nee, als het matras gewoon goed is.
  • Ja, het geeft net dat beetje extra comfort.

 

Comfortabel slapen

Een boxspring is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens het slapen.

Hoewel een boxspring matras al een hoge mate van comfort biedt, is een topper een extra laag die het slaapcomfort verhoogt.

De topper is namelijk speciaal ontworpen om het lichaam extra te ondersteunen en te beschermen tijdens het slapen.

Onze top 5

ToppersVoor wie? Waarom?Prijs 90x200Prijs 180x200KortingscodeOnze Review
1. Hypnia BamboeIedereen!
Traagschuim
170,00305,00MATRAS6REVIEW
2. Hypnia PremiumVerkoeling235,00379,00MATRAS6REVIEW
3. Morningstar AeroZachtheid223,00344,00MATRASKOPEN10REVIEW
4. Emma DiamondDikte229,50399,50REVIEW
5. Hypnia EssentialGoedkoopste109,00
175,00MATRAS6REVIEW

De 10 beste toppers van 2023 getest!

Waarom een topper op een boxspring matras?

Een boxspring matras is comfortabel, maar niet altijd perfect. Sommige mensen vinden het matras te hard of te zacht voor hun comfortniveau. Een topper biedt hier een oplossing voor. Door de topper op het matras te leggen, kun je het slaapoppervlak zachter of harder maken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Bovendien beschermt de topper het matras tegen slijtage. Het matras blijft langer in goede staat doordat de topper de slijtage van het matras beperkt. Hierdoor hoef je het matras minder vaak te vervangen en blijft het comfort van je boxspring langer behouden.

Voordelen van een topper op een boxspring matras

Een topper op een boxspring matras biedt niet alleen meer comfort, maar ook andere voordelen. Zo verbetert een topper de hygiëne van het bed, omdat de topper regelmatig vervangen kan worden, terwijl het matras minder snel vervangen hoeft te worden. Hierdoor blijft het bed fris en hygiëne.

Bovendien verbetert een topper de slaapkwaliteit. Door het lichaam beter te ondersteunen en te beschermen, kun je beter slapen en heb je minder last van lichamelijke klachten. Hierdoor word je ‘s ochtends uitgeruster en fitter.

Waarom wel een topper op een nieuw matras?

Er zijn echter ook redenen waarom je wel een topper op een goed nieuw matras zou willen doen. Hieronder staan enkele mogelijke redenen:

  1. Extra bescherming: Een topper kan helpen om het matras te beschermen tegen slijtage en vuil. Het voegt een extra laag toe aan het matras, waardoor het minder snel beschadigd raakt.
  2. Verbetering van comfort: Hoewel een goed nieuw matras al comfortabel en ondersteunend is, kan een topper helpen om het comfort nog verder te verhogen. Bijvoorbeeld als je het matras te hard of te zacht vindt.
  3. Hygiëne: Een topper kan helpen om het matras hygiënischer te houden. Het voegt een extra laag toe waardoor stof, huisstofmijt en andere allergenen minder snel in het matras doordringen.
  4. Verbetering van de slaapkwaliteit: Als je last hebt van vervelende kwalen zoals rugpijn of stijve spieren, kan een topper helpen om deze klachten te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Het is belangrijk om te bedenken dat een topper geen vervanging is voor een goed matras en alleen nuttig is als het matras al comfortabel en ondersteunend is. Als je nog twijfelt of een topper voor jou nuttig is, kun je het beste advies vragen aan een professional in de slaapbranche.

Conclusie

Een boxspring heeft altijd een topper omdat dit slaapcomfort en ondersteuning verhoogt. Daarnaast beschermt een topper het matras tegen slijtage en verbetert het de hygiëne en slaapkwaliteit.

Al met al is een topper dus een belangrijk onderdeel van een boxspring en onmisbaar voor een comfortabel en gezond nachtrust.

Vorig Artikel