Hoe kan een matrastopper de bewegingsoverdracht verminderen?


bewegingsoverdracht topper

Als je samen slaapt, kan het zijn dat je last hebt van bewegingsoverdracht. Dit betekent dat je de bewegingen van je partner voelt en hierdoor niet goed kunt slapen. Gelukkig is er een oplossing die kan helpen om de bewegingsoverdracht te verminderen: de matrastopper. Maar hoe werkt dit precies? In dit artikel leggen we uit hoe een matrastopper kan helpen om de bewegingsoverdracht te verminderen.

Onze top 5

ToppersVoor wie? Waarom?Prijs 90x200Prijs 180x200KortingscodeOnze Review
1. Hypnia BamboeIedereen!
Traagschuim
170,00305,00MATRAS6REVIEW
2. Hypnia PremiumVerkoeling235,00379,00MATRAS6REVIEW
3. Morningstar AeroZachtheid223,00344,00MATRASKOPEN10REVIEW
4. Emma DiamondDikte229,50399,50REVIEW
5. Hypnia EssentialGoedkoopste109,00
175,00MATRAS6REVIEW

De 10 beste toppers van 2023 getest!

Wat is een matrastopper?

Laten we eerst beginnen met wat een matrastopper precies is. Een matrastopper is een dunne laag die bovenop je matras wordt geplaatst. Het is gemaakt van verschillende materialen zoals traagschuim, koudschuim, latex of een combinatie hiervan. Een matrastopper kan verschillende functies hebben, zoals het verhogen van het comfort of het verlengen van de levensduur van je matras. Maar een van de belangrijkste functies van een matrastopper is het verminderen van bewegingsoverdracht.

Hoe kan een matrastopper bewegingsoverdracht verminderen?

Een matrastopper kan de bewegingsoverdracht verminderen doordat het de bewegingen dempt. Wanneer je partner bijvoorbeeld beweegt in bed, zal de matrastopper deze beweging opvangen en dempen. Hierdoor zal je deze beweging minder voelen en kun je beter doorslapen.

Daarnaast kan een matrastopper ook zorgen voor een betere drukverdeling. Dit betekent dat het gewicht van je lichaam beter verdeeld wordt over het matras en de matrastopper. Hierdoor zal je minder snel last krijgen van drukpunten en kun je beter ontspannen tijdens het slapen.

Welke soorten matrastoppers zijn er?

Er zijn verschillende soorten matrastoppers verkrijgbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten.

Traagschuim matrastopper

Een traagschuim matrastopper past zich aan aan de vorm van je lichaam en zorgt hierdoor voor een betere drukverdeling. Daarnaast kan een traagschuim matrastopper ook de bewegingsoverdracht verminderen.

Koudschuim matrastopper

Een koudschuim matrastopper heeft een open celstructuur, waardoor het goed ventileert. Dit zorgt voor een koelere slaapomgeving. Daarnaast kan een koudschuim matrastopper ook zorgen voor een betere drukverdeling en de bewegingsoverdracht verminderen.

Latex matrastopper

Een latex matrastopper is van nature anti-allergisch en schimmelwerend. Daarnaast kan een latex matrastopper zorgen voor een betere drukverdeling en de bewegingsoverdracht verminderen.

Combinatie matrastopper

Een combinatie matrastopper is een matrastopper die bestaat uit een combinatie van verschillende materialen, zoals traagschuim, koudschuim en/of latex. Hierdoor profiteer je van de voordelen van verschillende materialen in ÊÊn matrastopper.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een matrastopper?

Als je een matrastopper wilt kopen om de bewegingsoverdracht te verminderen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet.

Materiaal

Kies voor een matrastopper van een materiaal dat past bij jouw slaapwensen. Wil je bijvoorbeeld een matrastopper die goed ventileert? Dan is een koudschuim matrastopper een goede keuze. Wil je een matrastopper die zich aanpast aan de vorm van je lichaam? Dan is een traagschuim matrastopper een goede optie.

Dikte

Houd bij het kiezen van een matrastopper rekening met de dikte. Over het algemeen geldt dat hoe dikker de matrastopper, hoe meer demping deze biedt.

Maat

Kies een matrastopper die past bij de maat van je matras. Een te grote matrastopper kan gaan verschuiven en een te kleine matrastopper biedt niet de gewenste ondersteuning.

Hoes

Kies voor een matrastopper met een afneembare hoes, zodat je deze makkelijk kunt wassen. Een hoes van een matrastopper kan namelijk vuil en stof aantrekken.

Conclusie

Een matrastopper kan helpen om de bewegingsoverdracht tijdens het slapen te verminderen. Dit komt doordat de matrastopper de bewegingen dempt. Er zijn verschillende soorten matrastoppers verkrijgbaar, zoals traagschuim, koudschuim, latex en combinatie matrastoppers. Bij het kiezen van een matrastopper is het belangrijk om te letten op het materiaal, de dikte, de maat en de hoes.

Veelgestelde vragen

  1. Kan een matrastopper ook helpen bij rugklachten? Ja, een matrastopper kan ook helpen bij rugklachten. Door de betere drukverdeling van de matrastopper worden drukpunten verminderd, wat kan zorgen voor minder rugklachten.
  2. Hoe lang gaat een matrastopper gemiddeld mee? Een matrastopper gaat gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar mee. Dit hangt onder andere af van de kwaliteit van de matrastopper en het gebruik.
  3. Kan ik een matrastopper gebruiken op elke soort matras? Ja, in principe kun je een matrastopper op elke soort matras gebruiken. Let wel op dat de maat van de matrastopper overeenkomt met de maat van je matras.
  4. Is een matrastopper geschikt voor mensen met een allergie? Ja, een latex matrastopper is van nature anti-allergisch en schimmelwerend. Daarnaast zijn er ook matrastoppers verkrijgbaar met een afneembare hoes die je kunt wassen.

Vorig Artikel